Det var meningen att vi skulle till Malmö och fira jul med Freddys föräldrar och syster idag, men F åkte på en rejäl släng feber igår (40,5) och är fortfarande inte helt bra så vi har valt att stanna hemma. Tråkigt för oss, F saknar flaeskestegen, barnen saknar Markus och jag saknar umgänget. Flaeskesteg kan jag vara utan. smiley

Julafton firades i Torna Hällestad och det var som vanligt riktigt trevligt och jag kom på varför jag tycker att alla andra julbord är rätt tråkiga. Familjen Torstensson är genuint matintresserade och väldigt duktiga på att laga mat, även om det inte är massor av sorters sill osv, så är den mat som finns riktigt, riktigt god – även för mig som inte är så överdrivet förtjust i julmat. De hade en inbakad lax med ett täcke av farinsocker och andra saker som var fantastisk, räkröra som jag hade kunna äta hur mkt som helst av, tre goda, hemgjorda sillsorter (matjesvariant, glöggsill och senapssill). Vi hade bröd med oss från Holstenhof, där fick Sophie mkt beröm för sitt vörtbröd! Hemgjorda, jättegoda köttbullar. Det enda som var sådär var långkålsstuvningen, men det har nog inte med kocken att göra…