Vi skulle egentligen till Bakken i lördags, men eftersom prognoserna sa att det ev skulle komma ett rejält skyfall, så sköt vi på det en dag. F hade redan lånat bussen vi skulle köra med när det blev ändrat, så vi funderade på att göra något annat. Vi lyckades få med F:s föräldrar och Nicklas. Efter lite olika förslag så enades vi om att åka till Ystad djurpark.

Redan på parkeringen stötte vi på det första djuret.

Strax innanför entrén fanns lemurerna, eftersom det strax var dax för mat så satt de fint uppradade och väntade på sin skötare.

Lemurerna ville gärna bli klappade och kliade, de hade väldigt mjuka händer och fötter. Sen gick vi vidare till zebrorna och där hittade vi detta djuret – snacka om gäddhäng! smiley

Lite längre in i parken fanns det alpackor, de var jättesöta med sin busiga pannlugg.

När vi hade gått hela rundan så var det dax för en liten lunch. Ingen klagade över att vi satt i skuggan, det var väldigt varmt.

Efter lunchen tog vi oss bort till bassängen och badade en stund, barnen uppskattade det jättemycket, vi höll knappt på att få dem med oss därifrån. När vi väl packat in oss i bilen igen, kände vi oss inte riktigt färdiga med dagen så vi fortsatte mot Ystad och sen till Kåseberga. Trots vissa protester så gick vi upp till Ale stenar, det skadar aldrig med lite motion… Och så fick Rasmus visa att han kan klättra!

Efter Ale stenar fortsatte vi mot Simrishamn, med ett kortare stopp i Örnahusen hos en god vän. Där blev vi påminda om att det var marknad i Simrishamn, så vi svängde runt och körde mot Malmö istället. Som en trevlig avslutning på dagen så åt vi buffé på Potala och Rasmus övade på att äta m pinnar.